Presentaties

KeKi presenteert de eigen expertise tijdens studiedagen, conferenties en vormingen over kinderrechten.

Activiteiten 2018

Van Vooren, E. (2018) Kinderen (de) baas? Een blik door een kinderrechtenbril. Workshop tijdens de labeluitreiking kindvriendelijke steden en gemeenten, Middelkerke (17 juni 2018)

  • In deze interactieve workshop creëren we een klimaat om te discussiëren en te reflecteren over hoe we naar kinderen kijken. Wat is dat nu precies een kindbeeld? Wie bepaalt dat kindbeeld? En welke invloed heeft dit op mijn handelen? Deze workshop is toegankelijk voor een breed publiek en vereist geen voorkennis in kinderrechten. Beschikbaar op vraag. 

Activiteiten 2016

Kinderrechten en diversiteit

Hoe gaat het kinderrechtenkader om met diversiteit tussen kinderen? Wat zijn sterktes en zwaktes? Hoe kan het beter? Hoe gaan onderzoekers om met diversiteit tussen kinderen in hun onderzoek?

Op donderdag 25 februari 2016 vond een onderzoeksseminarie plaats rond “kinderrechten en diversiteit” in Antwerpen, georganiseerd door het Kenniscentrum Kinderrechten, het Centrum Mensenrechten (UGent) en de UNICEF Chair in Children’s Rights (UAntwerpen), op basis van een voorstel van de redactieraad van het Tijdschrift voor Jeugd en Kinderrechten. Dit seminarie bouwt gedeeltelijk verder op het recente themanummer in TJK rond “Het recht in actie. Kinderrechten rechtsantropologisch bekeken”.

Het resultaat van deze namiddag, geven we je hier mee:

- Het programma van de dag
- Het verslag van de dag
- De abstracts van de papers uit het TJK 'Het recht in actie. Kinderrechten rechtsantropologisch bekeken'

Voor meer informatie over de artikels en de sprekers, kan je ons contacteren via ons contactformulier.

Activiteiten 2015

KeKi was partner van de studiedag "50 jaar jeugdbescherming" op 28 mei 2015 te Leuven, georganiseerd door het Instituut voor Sociaal Recht en het Leuvens Instituut voor Criminologie. Het programma en de verslaggeving vind je terug op deze link.

KeKi presenteerde zijn traject 'Brugfunctie' op de 3rd International Conference of the International Childhood and Youth Research Network in Nicosia, Cyprus, op 10-12 juni 2015.